Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Onsdag d. 1. juni 2022, Kl. 15:00 til kl. 17:00
40 kr. (betales på dagen) Husk tilmelding
Foredrag med Frode Sørensen

Frode Sørensen fortæller om den sønderjyske folketingsmand I. P. Nielsen ved et foredrag i Christiansgården onsdag d. 1. juni kl. 15.00- 17.00.  Tilmelding skal ske senest d. 30. maj til kordegn Alex Harttung på mail: kordegn@christianskirken.net  eller på tlf.:74 42 39 25

Det koster kr. 40 at deltage og der er traktement i pausen.

I.P. Nielsen blev på foranledning af partiformand Th. Stauning valgt til folketingskandidat ved det første valg til Folketinget i Sønderjylland efter Genforeningen. De 21. september 1920 blev han valgt som den første socialdemokrat i Sønderjylland nogensinde.

IPN stod i perioden 1917-1924 i spidsen for projekt tyske børn på kurophold i Danmark. I alt 34.000 tyske børn som havde lidt nød under den store krig kom på længere ophold hos danske familier. Det gav ham i Tyskland navnet DER KINDERVATER.

Ud over hans indsats for tyske og senere danske børn vil foredraget beskæftige sig med

• Hans brobygningsarbejde for danske og tyske arbejdere i Sønderjylland og på tværs over grænsen.
  • Hans indsats i Folketinget for den sønderjyske befolkning
  • Hans kamp mod nazismen i perioden fra 1933 og indtil afslutningen på 2. verdenskrig.
  • Hans samarbejde med kronprinsesse/dronning Ingrid til gavn for børn og mindrebemidlede (Tøjuddelinger og kronprinsesse Ingrids feriehjem.